løvblåser test 2023,løvblåser med oppsamler best i test,

Løvblåser test 2024 - for effektiv fjerning av løv

Om du sliter med alle løv på høsten og vil finne en enkel løsning på problemet har du kommet helt rett! Nå kan du legge den tradisjonelle riva på hylla og spare både tid og krefter med den nye løvblåseren din.


På denne siden får du svar på hva både eksperter og forbrukere synes om de ulike løvblåserne som finnes på markedet i dag og hvilke de liker best. 


Du får også svar på hvor du kan kjøpe denne testvinneren til lavest mulig pris! På den måten får du den beste luftblåseren til best pris på bare noen minutter.


Nedenfor finner du 3 ulike blåsere - en batteridrevet, en elektrisk og en bensindrevet.


Beste løvblåsere 2024

  1. Løvblåser best i test Stihl BGA 56
    Batteridrevet løvblåser best i test: Stihl BGA 56
  2. Løvblåser best i test Husqvarna 525BX
    Bensindrevet løvblåser best i test: Husqvarna 525BX


Kjøpeguide - batteridrevet - elektrisk - bensindrevet - hva skal jeg velge?

Hvilken som passer deg best kommer helt an på hvordan du skal bruke den. For deg som har litt større hage trengs det en sterk blåser. De sterkeste bruker ofte elektrisitet eller bensin. 


Batteridrevne har ofte litt kortere driftstid som kan gjøre arbeidet litt vanskeligere om du skal bli klar i løpet av en viss tid. Om dette ikke spiller noen rolle for deg kan det være godt å ha en som er batteridrevet. Da slipper du ledninger eller tenke på at du må ha bensin hjemme.


En del luftblåsere har sugefunksjon. Da kobler du en pose på maskinen og får samlet alt løv direkte. Å bruke den som en slags støvsuger er dog ikke så effektiv, så den beste metoden er å blåse alle løv i en haug og deretter suge de opp. Mange modeller kan også finhakke løvene når de suges opp så tar det enda mindre plass.


I tillegg til å velge hvilke modeller og funksjoner du skal ha er det viktig at du velger en med mykt og ergonomisk håndtak. Dette gjør det enklere og mer bekvemt å bruke løvblåseren. Dette er spesielt viktig når du skal bruke den under en lengre tid eller ofte. 





Batteridrevet løvblåser best i test


Stihl løvblåser batteri

Stihl BGA 56 er batteridrevet, enkel å håndtere og veldig effektiv. Blåserøret er justerbart som gjør det enkelt å anpasse etter kroppslengden din. Selv om du bruker det korteste blåserøret mister den ikke blåsekraft. 

 

Batteriet er et kompakt Lithium-Ion batteri til STIHL AK-system, med batterispenning på 36 V og effekt på 118 Wh. Det har en tilhørende ladestasjon som enkelt klikkes i og du kan bruke samme batterier til flere av Stihls produkter som gressklipperen og hekksaksen. Driftstiden varierer avhengig av maskin og bruksområde.

  

For enkelhetens skyld har Stihl BGA 56 kun et kraftmodus som blåser med en hastighet på 162km/h. Dette rusker godt i løvhaugen så lenge de ikke er bløte. Men det er lurt å være forsiktig om du skal blåse bort løv i blomsterbed så du ikke ødelegger plantene.  


Blåseren har start, drift, stopp og låsesperrer som er veldig enkle å nå enten du er høyre eller venstrehendt.

 

Dette sier forbrukerne om Stihls BGA 56

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og prøvd produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her ser du noen eksempel på omtaler; 


"WOW! Hvorfor kjøpte jeg ikke denne tidligere? Hvor enkel som helst og nå ble det plutselig gøy å rengjøre verandaen. Kraftig og fleksibel apparat, batteriet holder i ca. 20 minutter og den er ikke for tung. Denne kommer jeg til å ha mye glede av. Anbefales." 

 

"Veldig bra løvblåser, mye bedre enn en bensindrevet løvblåser som jeg hadde før. Rimelig!" 

 

"Jeg er veldig fornøyd med min Stihl løvblåser. Gøy å se at den er best i test også."


"Lett, stille og enkel å bruke. Den er kanskje ikke den kraftigste på markedet men den får jobben gjort og batteriet holder lenge nok til det jeg skal gjøre klart."


"Kjøpte en Stihl BGA56 til meg selv i bursdagsgave i mai 2018 og jeg elsker den. Å rive under verandaen tar som oftest en time men nå blir jobben klar på mindre enn 15 minutter. Batteriet holder lenge og den er lett."


Her kjøper du Stihl BGA 56 til lavest pris i dag






Elektrisk løvblåser best i test


Gardena løvblåser 

For deg med en mindre hage er det bra med en maskin som bare kobles til strømmen som aldri trenger å lades. Den beste elektriske blåseren er perfekt for deg som har mindre yte å fjerne løv på. Testvinneren kommer fra anerkjente Gardena og heter ErgoJet 3000.


I Råd og Røns seneste test tar Gardena ErgoJet 3000 hjem en velfortjent 1. plass av elektriske blåsere. Det er imponerende, med tanke på at den koster under 1500 kroner


Testvinneren er en kraftig og brukervennlig løvblåser med en 45 liters oppsamler. Det innebygde metallviftehjulet strimler løvene til 16:1 som betyr at de nesten ikke tar noe plass i det hele tatt.

 

Å bytte mellom oppsamling- og blåsemodus skjer raskt og enkelt takket være den unike Simple2Change-funksjonen.


Den har en effekt på 3000 Watt som gir en blåsehastighet på opp til 310km/h - som er nok til å ta seg av tørre og bløte løv - uansett om de ligger på plenen eller i blomsterbedet. Blåsehastigheten kan varieres for maksimal funksjon.

 

Maksluftgjennomstrømmingen er 612 m³/h og når den kjøres på fullt går lydvolumet opp til 102dB som er ganske mye. Bruk gjerne hørselvern eller ørepropper for å beskytte hørselen. 


Gardena ErgoJet 3000 veier 4,8kg og takket være den gode balansen og ergonomiske softgripen er denne veldig behagelig å bruke.


Her kjøper du Gardena ErgoJet 3000 til laveste pris i dag




Dette sier forbrukerne om Gardena ErgoJet 3000

Det vil vi selvfølgelig vite og når det kommer til Gardena ErgoJet 3000 er majoriteten veldig fornøyde med kjøpet sitt. Her ser du noen av omtalene den har fått;


"Sto til forventingene, mest brukt med blåsing. Meget bra til denne prisen."


"Svarte til forventningen. Spesielt fornøyd med sugeevne og knusing av løv og småkvist. Helt topp. Bra også til å blåse bilen fri for vann etter vask. Slipper da kalkflekkene."


"Både blåser og suger veldig bra! Håndterer våte blader bra. Noe tung å holde dersom du skal bruke sugefunksjonen over større områder. "


"Meget kraftig blåseevne og super sugeevne!!" 


"Kraftig og jeg liker oppsamleren."





Løvblåser bensin best i test


Husqvarna løvblåser bensin

Den beste bensindrevne blåseren akkurat nå er Husqvarna 525BX. Den fungerer enten du skal gjøre en storrengjøring i hagen eller bare en rask fiks og er veldig praktisk i og med at du slipper ledningen.


Den er dog ganske tung og har høy lydnivå så det er lurt å ta litt pauser i arbeidet og bruke hørselvern. 525BX har en høy byggekvalitet med en justerbar rørlengde og ergonomisk håndtak for å gjøre jobben så skånsom som mulig.


Husqvarna 525BX har en sterk lufthastighet og tar bort både tunge/bløte løv og greiner. Om du ikke trenger så mye kraft kan den reguleres i flere ulike hastigheter. Det finnes dessuten to ulike rør, et flatt og et rundt. 


Anti-vibrasjonssystemet Low Vib gjør arbeidet mindre anstrengende- selv ved lange arbeidsøkter. Intuitiv betjening, som Cruise Control bidrar til effektiv og praktisk bruk til enhver tid.


Her kjøper du Husqvarna 525BX til lavest pris i dag



Dette sier forbrukerne om Husqvarna 525BX

"Kjøpte denne modellen i og med at jeg så at den var testvinner og jeg er veldig fornøyd med kjøpet mitt."


"Dette er en veldig kraftig løvblåser og en tydelig oppgradering fra 125B. Begynner enkelt og mindre bråkete enn 125B. Den eneste ulempen er varmen. Denne bli VARM, spesielt etter du har stengt den av og det ikke finnes noe luft som kjøler den ned. Toppen blir for varm for å røre til den har kjølt seg litt. Jeg hadde en 125B i lang tid og trengte egentlig ikke å oppgradere men kona mi kjøpte den til meg. Jeg vurderer komforten lav på grunn av varmen. Ellers er den bekvem og bra."


"Jeg har hatt denne blåseren en stund nå, men den har vært skikkelig bra og pålitelig. Den er lett. kraftig og enkel å bruke!" 


"Jeg har hatt 525x i ca. et år nå. Og alt jeg kan si - Bra gjort Husqvarna. Balanse, kraft, ergonomi og godt gjennomtenkt og jeg er veldig fornøyd med kjøpet mitt. Kjører fortsatt feilfritt etter mange harde timers bruk."




Løvblåser test - Dette sier ekspertene

Råd & Røn: I Råd & Røns siste test tar DeWalt DCM562PB førsteplassen av batteridrevne blåsere med 72 poeng. Hakk i hæl med 71 og 70 poeng kommer Stihl BGA86, WorxWG547E og Ryobi OBL1820H

Blant elektriske blåsere er det Gardena ErgoJet 3000 som får en klar førsteplass. Det en rimelig løvblåser som er effektiv og som også har en oppsamler.


Aftonbladet: I Aftonbladets test tar Makita DUB362PT4 hjem tittelen "Best i test". Det er en av de dyreste i testen men ifølge Aftonbladet får man mye for pengene.


Moores Mowers: Synes at Husqvarna 525BX er en av de beste bensindrevne løvblåsere som finnes ute på markedet nå. De liker først og fremst kraften, at den er rimelig i pris, lett å bruke og mange funksjoner. De synes den er enkel å starte.
Som ulemper skriver de at den er litt høylytt og at det kan være lurt å satse på elektriske blåsere om lydnivået er et problem.




Oppsummering

Etter du har lest denne siden håper vi du har fått god hjelp på veien i å finne den løvblåseren som passer deg og behovene dine best.


Testvinnere - Beste løvblåser







Løvblåser bensin

Bensinen som skal brukes er en blanding mellom bensin og olje. Til dette anbefales alkylatbensin (miljødrivstoff). Men for at det skal bli helt rett skal du alltid lese instruksjonene for å være helt sikker.


Ryggbåren løvblåser

Om du har veldig stor hage og trenger maksimal ytelse for å få bort løvene trenger du en kraftig blåser for å gjøre jobben enklere. Ofte er det de bensindrevne med totaktsmotor - som gjør deg mobil under arbeidet. Men med større kapasitet og ytelse blir det oftest tyngre. Derfor er disse ofte ryggbårne og har en anordning for at du enkelt skal kunne bære den uten å belaste kroppen for mye. 


Best i test Guiden på Facebook

Du som går med i Facebook gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende butikk-kjedene har TILBUD på noen av testvinnerne. På den måten kan du gjøre et kupp - den beste løvblåseren til best pris. Klikk på LIKER så holder vi øyene åpne for deg!


Når høsten kommer blir det raskt kaldere men det trenger ikke å bety at du ikke kan sitte ute og kose deg på kveldene lengre. Les om den beste terrassevarmeren her for å holde varmen når du og vennene dine vil ha en herlig utekveld på høsten! 


For deg som ønsker en lettere hverdag har vi kåret den beste robotgressklipperen og det beste selvvanningssystemet.




Vanlige spørsmål og svar om løvblåsere

  • Hvilken løvblåser skal jeg kjøpe?
    Det kommer helt an på hvordan hagen din ser ut og hvilket behov du har. Har du en stor hage er det best å kunne være mobil og røre seg fritt uten å måtte dra med en ledning. Bensindrevet løvblåser er ofte de mest kraftige og har lang driftstid. Om bensinen tar slutt er det bare å fylle på. Dette er dog ikke det mest miljøvennlige pluss at de ofte er tunge å bruke og bråker en del. Batteridrevne blåsere er smarte i og med at de er veldig mobile. De er ofte ikke like kraftige som bensindrevne og har kortere driftstid.Elektriske blåsere (med ledning) passer til mindre hager. Takket være at den er elektrisk trenger du ikke bekymre deg for at batteriet eller bensinen går tom.
  • Hvor mye bråker en løvblåser?
    En løvblåser på fullt bråker ganske mye, ofte opp mot 100dB. Bruk alltid hørselvern for å beskytte ørene dine når du skal bruke den en lengre tid.




Philip Andrén

Best i test: Løvblåser

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert

Les også: